вівторок, 5 квітня 2016 р.

Літературне асорті

    «Таємничий, загадковий День народження книжковий»


     Свято дитячої книги було започатковано ще у 1943 році дитячим письменником Львом Кассилем під назвою «Книжкові іменини», і вже понад 70 років несе радість читання, спілкування з творцями книги, розширює твій кругозір.


Кожного року Свято дитячої книги подорожує Україною. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. 

Зустрічі з найулюбленішими письменниками, їх новими книжками, книжкові іменини, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси та акції, театральні вистави, майстер-класи, презентації — і все це супроводжується приємними несподіванками. 











І, звичайно, одного тижня для реалізації такої насиченої програми замало, тому дуже часто Свято читання виходить за рамки зазначеного терміну і продовжує тривати далі. Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до нас це приємне і довгоочікуване свято дитячої книжки, коли з’являється чудова нагода для популяризації серед дітей читання, книги і, власне, бібліотеки – як скарбниці знань. 

Українська література упродовж століть зазнавала тяжких поневірянь. Її шлях до сердець українських людей не був вистелений пелюстками троянд. Але вона вперто долала всі перешкоди, прямуючи через терни - до зірок!


І саме тому для кращої популяризації української книги  в нашій бібліотеці в рамках Тижня дитячої книги було проведено літературне асорті «Таємничий, загадковий День народження книжковий». На святі були присутні діти з  садочка №30. 















Їхній увазі були представлені книжкові виставки з казками та новинками літератури. Дітки мандрували з героями казок, грали в ігри, відгадували загадки, дізналися , який шлях пройшла книга, перш ніж потрапити до дитячих рук. Але найбільше їм сподобалася лялькова вистава «Колобок – супермен», яку вони подивилися з великим задоволенням.

Тиждень дитячої книги це - справді свято, свято дітей-читачів,батьків, бібліотекарів, письменників, видавців і всіх шанувальників дитячої книги. А це означає, що книгу люблять, і вона потрібна. Як сьогодні потрібна і дитяча бібліотека - храм книги, де діти прилучаються до народних джерел, черпають з них мудрість та добро, набираються знань та вчаться любити і шанувати свою Батьківщину.