вівторок, 26 квітня 2016 р.

Патріотична година

"І  спом'яну, і пом'яну  і ще раз війни прокляну"

   Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна …Війна,...АТО, ... хоч як би ми це не називали. В прагненні підтримати наших відважних воїнів єднаються і дорослі, і діти . Так у нашій бібліотеці  до другої річниці від початку АТО  відбулася тепла  зустріч із своїм героєм – земляком Чашуріним Романом Геннадійовичем, який на початку бойових дій на сході України добровольцем пішов до військомату і був  направлений в танкові війська 72 ОМБР.



   «Якщо не ми, то хто», - так він пояснює своє непросте рішення. Він поділився спогадами про бойові будні, перенесене поранення, про важливу роль волонтерів в зоні АТО, їхню безкорисливу самопожертву в ім’я України, любов  своїх рідних, завдяки яким він  подолав всі труднощі, не зламався.


   Ми запросили його, щоб сказати найщиріші слова вдячності за відвагу, мужність та героїзм. Неабияку увагу читачів привернула розгорнута постійно діюча виставка-інсталяція  «Наш дух - не зламати! Свободу -  не вбити!», про експонати якої Роман розповів допитливим глядачам.


 
   Присутні в залі (ЗОШ №14 6-А, 8-В класи) мали можливість поспілкуватися з Романом.  Між учнями та військовим відбулася цікава дискусія, де було задано багато запитань: “Як стати справжнім захисником?”, “Чим відрізняється призов від мобілізації?”, “На яких посадах служать у війську дівчата?”, “Як стати волонтером?”. На всі питання учні отримали змістовну та обґрунтовану відповідь. 



   Діти  мали змогу переглянути відеоролики  : «На нашій Україні», «Лебеді з перебитими крильми», «Солдат України», «Виростеш ти, сину». Від емоцій та переживань деякі з них не змогли стримати сліз.



   Сценарій  супроводжувався кадрами з відеокліпів про минуле і сьогодення української армії “Ніхто крім нас”, “Разом і до кінця” та інших. 



  Армія – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, тому спільними зусиллями працівники бібліотеки за допомогою різноманітних форм і методів роботи покликані формувати у молоді патріотизм та національну гідність, виховувати національно свідомих громадян.