середу, 9 грудня 2015 р.

Бібліофреш

 

  «Спілкуйся з книгою, як з другом».

 Був один чоловік. Що його не спитають - він усе знає.
-Як це ти  все вмієш і все знаєш?- питали його люди.
-Я з мудрими людьми раджуся,- відповідав чоловік.
-А хто ці мудрі люди? Ти ж нікуди не ходиш і до тебе ніхто не приходить,- казали люди.
-Вони в мене в хаті,- сказав чоловік.
Одного разу люди прийшли до його хати, щоб побачити цих мудрих дорадників.
-Де ж твої мудрі дорадники ?- запитали.
-А ось,- показав чоловік на шафу з книжками.- Книжки - мої мудрі дорадники.

  Шановні користувачі нашої бібліотеки! 

Ці дорадники можуть бути і у вас, і ви теж можете усе знати, а тому запрошуємо вас ознайомитися з новими надходженнями літератури.

      
Дімаров, А. Для чого людині серце. – К.: Укр. Пріоритет, 2012.

 Казка письменника – це зворушлива розповідь про маленьких дерев'яних чоловічків, які не мали сердець і тому не могли ні любити , ані ненавидіти, не знали, що таке радість і гнів, злість або співчуття. Але одна зустріч із лікарем змінила їхній світ назавжди. Це оповідання ще раз нагадує усім нам, що тільки серце відрізняє справжню людину від бездушного поліна.



     Життя в окупації. – Черкаси: Вертикаль, 2013.

   До книги увійшли дитячі малюнки та документально-публіцистичні твори учасників конкурсу, який був проведений Черкаським місцевим осередком МГО  «МФ «Взаєморозуміння і толерантність» на тему «Черкащина в період нацистської окупації (1941-1944рр.)». Це видання сприятиме поширенню знань про історичне минуле нашого народу, сприятиме збереженню пам’яті про воєнне покоління та буде корисним широкому загалу читачів.


  Жур, П. В. Шевченківський Київ. – К.: Дніпро, 2013.

  У дослідженні про життя Тараса Шевченка, пов’язане з Києвом, автор спирається на маловідомі та зовсім невідомі широкому загалу джерела, в тому числі – на цікаві архівні матеріали, виявлені ним самим. Перевидання праці П. Жура «Шевченківський Київ», вихід якої приурочено 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка, є водночас і належним пошануванням імені цього дослідника, якому 26 жовтня 2014р. виповнилося б 100років.



  Огієнко, І. Наука про рідномовні обов’язки. – К.: Ярославів Вал, 2014. 
    
  Рідна мова – це найважніша основа, що на ній зростає духовно і культурно кожний народ. Праця професора І. Огієнка буде дуже потрібною і корисною всім, кому не байдужі доля рідної мови і майбутнє Української Держави. 






 Портер, Е. Полліанна. – К.: Компанія ОСМА, 2015.

   Роман американської письменниці відомий в усьому світі. За мотивами цього твору знято кілька телесеріалів і художніх фільмів. Секрет популярності роману криється у принадливості образу Полліанни – сонячної дівчинки, «дівчинки-радості». Маленька дівчинка завдяки своїй доброті, безпосередності, життєрадісності зуміла розтопити серця людей, приречених на сіре, безпросвітнє існування.


  Постріли слів. -  Умань: ВПЦ «Візаві», 2015. 

   Прочитайте цю збірку, до якої увійшли понад 100 поетичних та прозових творів 34 місцевих письменників. Відчуйте, яка енергетика і який незборимий дух стоїть за кожним рядком і кожною фразою! Шевченкове «Борітеся  - поборите, вам Бог помагає» веде вперед! Слава Україні! Героям слава!






  Рутківський, В. Ганнуся. – Львів, Вид-во Старого Лева, 2015.

     Весела пригодницька повість для тих, хто не знає, що відро з колодязя можна витягти кішкою, хто не вміє відрізнити курку від квочки – але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.








  Рутківський, В. Ганнуся. У гості до лісовика. – Львів: Вид-во Старого Лева,2015.

     Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». 3-А подорослішав на рік, проте життя його не стало нуднішим. Хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висували свого цікавого носа? А ще -  відчути вірне плече друга та закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю.


  Симоненко, В. Берег чекань. – К.: Наукова думка, 2001. 

    Книга є перевиданням збірки поезій Василя Симоненка, що була видана у Німеччині 1973 року. В збірку входять поезії, спотворені режимною цензурою та поезії, які були заборонені в СРСР. Сьогодні полум’яне Симоненкове слово кличе нас до бою за Українську Державу.






  Симоненко, В. Цар Плаксій і Лоскотон.-Черкаси:2013.

     В збірку увійшли твори для дітей, зокрема і дві казки, які, як свідчить сам Симоненко, написані для п'ятирічного сина Олеся. Казки Симоненка продовжують добрі традиції українського фольклору.





  Шевченко, Т. Думи, мої думи… - К.: Дніпро, 2013.

   Незважаючи на жахливу долю, що випала Шевченку, він створив своєю любою українською мовою такі чарівні поетичні  твори, що вони перекладені тепер усіма культурними мовами і читають їх з великою жадобою. У цю книжку ввійшли вибрані поетичні твори класика українською та грузинською мовами у перекладі  Р.Чілачави.


  Язик до Києва доведе, або Цікаві ролі театру   в школі.- К.:Преса України,2013.
     
   Репертуарний збірник п'єс, інсценівок,віршів для шкільних театрів. Автори збірки сподіваються, що ці твори не раз прозвучать у багатьох школах, а цікаві ролі для сцени допоможуть вам розкрити свої творчі обдарування і здібності.





   
                                                             

       Надутенко, Олена. Барвиста      вишиванка:Кіровоград:"Імекс - ЛДТ".2014.

  У книзі "Барвиста вишиванка" кіровоградської поетеси поміщені веселі та повчальні вірші, які допоможуть юним читачам пізнати навколишній світ, навчать любити свій рідний край, знайомлять з національними, народними та родинними святами і символами.

   


 Корній,Д. Казки:для неслухняних малят.-К.:Український пріоритет,2013.

  У книзі у повчальній формі автор розповідає, що потрібно завжди бути ввічливим, поважати своїх друзів, ніколи їх не зраджувати.  Бо коли станеться біда, то всі твої друзі, які були відвернуті зрадять і тебе.



     Бордонос , М. Вітамінка доброти.-К.:Український приорітет,2014.


   Книжка пропонує увазі читача цікаву й динамічну розповідь про те, як семирічний Сергійко разом зі своїми однокласниками запропонував своєму ровеснику, що через недугу не міг сам ходити, цікаве спілкування, ігри, а головне - надію й бажання лікуватися. Адже можливість змогти ходити є надзвичайно важливою для будь-якої людини.