середу, 9 грудня 2015 р.

Краєзнавчий бібліовояж


"Тут все священне, все твоє, бо зветься просто рідним краєм."



  Напередодні Дня Збройних сил України та циклу грудневих народознавчих свят у нашій бібліотеці відбувся краєзнавчий бібліовояж. Гостями нашого свята були діти старшої групи дитячого садочка  №30. 


Їхня "подорож" розпочалась з ознайомлення зі святом, яке ми відзначаємо 6 грудня - День Збройних сил України.






























  Вони дізналися, що  це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави. Ніколи не забути нам героїчних подвигів наших прадідів в ім’я України, їх щирої любові до рідної землі та безмежної відданості своїй Батьківщині.






























  Наші хлопці – майбутні захисники Вітчизни! Ми впевнені, що вони з гідністю нестимуть це звання, адже їм довірять оберігати спокій багатьох мільйонів жителів України. А для того, щоб стати справжнім захисником, треба уже зараз готуватися: загартовуватися, займатися спортом, бути мужнім, винахідливим і кмітливим. Проте День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворога, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.  
 І, нарешті, 6 грудня — свято усіх чоловіків та хлопчиків, які бережуть спокій та мир у наших оселях, цих турботливих лицарів, завжди готових підставити сильне плече чарівній половині людства.


  Увазі дітей були представлені постійнодіючі виставки - інсталяції, де вони змогли на власні очі побачити елементи військової екіпіровки, зброї, переглянути світлини з місця подій. Були ознайомлені з біографіями воїнів - земляків, які віддали життя на сході країни, захищаючи нашу незалежність.


 Сьогоднішній день Незалежності України прийшов як результат тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою національну державу. Не виключенням є і Друга світова війна.  Битва з фашизмом - далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є память про тих, хто ціною власного життя врятував  світ від фашистської навали. Діти мали можливість розглянути моделі бойової зброї часів Другої світової війни, особисті речі воїнів, нагороди та ін. Виставки покликані не тільки зарядити підростаюче покоління духом патріотизму, а й підтримувати воїнів АТО.





















Ми — діти країни, де воля і мир,

Не хоче війни наш народ-богатир!

Стоять брати і батьки повсякчас

На варті свободи і щастя для нас.


   Наступною зупинкою став куточок краєзнавства. Грудень місяць багатий на народознавчі свята: Катерини, Андрія, Миколая... Під час народознавчої вікторини діти поглибили свої знання про традиції, звичаї та обряди українського народу.






















 І по закінченні їхньої подорожі вони подивилися лялькову виставу на моральну тематику.