середу, 25 червня 2014 р.


Турнір ерудитів:

"Мораль і право, право і закон -  рушійні сили для життя  людини".


    Конститу́ція Украї́ни — Основний Закон держави України. 28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України — першу Конституцію незалежної української держави. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту: про державні символи України,


                                        





































  про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.    



   Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і було найважливішим кроком в забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Конституція України набула чинності з дня її прийняття. На пам'ять про прийняття Конституції в Україні щорічно святкується державне свято — День Конституції України.


    Слово “конституція” походить від латинського, що означає установлення, устрій. У Стародавньому Римі цим словом називались правові акти імператорів. Згодом у юридичній науці і практиці конституціями почали називати основні закони держави і суспільства. 

 
                           


  Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. Найважливішою особливістю конституції є те, що вона має вищу юридичну силу. Вона є Основним Законом у кожній країні.



       Основним він є тому, що, будучи правовим актом найвищої юридичної сили, на найвищому державному рівні закріплює найважливіші якісні риси, які характеризують суспільний та державний лад України.    
З прийняттям нової Конституції з’явилася можливість за допомогою її принципів на конституційному фундаменті завершити створення розвинутого громадянського суспільства і суверенної, незалежної, правової, соціальної держави. Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.
 
                        


    До нашої книгозбірні завітали учні  НВК №24. 



Між дітьми було проведено турнір ерудитів. 
 






























Метою заходу було познайомити їх з основними статтями Конституції, державними символами України, виховувати у дітей усвідомлення себе, як невід"ємної частини українського народу, любов до рідної країни,почуття патріотизму.
 


 Довести до свідомості школярів, яке високе звання - громадянин України, виховувати любов до Вітчизни, її мови, культури, повагу до державних символів , громадянські почуття вихованців. 


Від нас українців залежить сьогодення і майбуття нашої країни. За кілька років ви, нині учні, будете вирішувати її долю.