четвер, 5 червня 2014 р.


"Хай сонцю і квітам всміхаються діти".
День захисту дітей.



 Коли у небі сонечко сміється
 А в полі, лузі квіти розцвітають,
 Тоді нас всіх із цим прекрасним святом -
 З днем захисту дітей завжди вітають.
  

      
    Щороку в перший день літа відзначається         Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято             радості та надії.  Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. 
Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини - одним із пріоритетів у своїй діяльності. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, а з  1998 року  і  до святкування  Міжнародного дня захисту дітей.



     В нашій бібліотеці відбулося свято на яке були запрошені діти школи № 14, 3-4 класи. 
Діти були ознайомлені з принципами Декларації прав дитини де передбачається, що дитина повинна мати право на ім'я, громадянство, користуватися всіма благами соціального забезпечення, вона має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації.  



   На час літніх канікул, які тільки розпочинаються, наша бібліотека підготувала для користувачів багато цікавого. 
На дітей чекають пригодницькі книги, фантастичні казки, цікаві журнали. У бібліотеках можна поринути у віртуальний світ Інтернет та світ онлайн - ігор і спілкування, зайнятись творчістю в майстер - класах та дитячих студіях, відпочити за цікавими та інтелектуальними іграми, взяти участь в конкурсах та розвагах.