четвер, 22 листопада 2012 р.

Шануймо тих, хто не повернувся з бою


Шануймо тих, хто не повернувся з бою,
уклін доземний воїнам живим…

      Вечір-реквієм під такою назвою відбувся у бібліотеці – філіалі №2 для дітей, запросивши земляків – ветеранів Великої Вітчизняної  війни, колишніх військових. Гостями були : майор, визволитель нашого міста Тадеуш Володимирович Скамський, гвардії лейтенант у відставці, партизан–підпільник Григорій Йосипович Ободовський, а також діти війни – полковник у відставці Володимир Олександрович Прилепко, ветеран педагогічної праці ЗОШ №14 Марія Абрамівна Вальдман.

     В заході взяли участь і заступник міського голови , начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Михайлівна Кучер, ансамбль «Катюша», учні 3-А, 4-А, 8-В та 8-Г класів ЗОШ №14. На організованих книжкових виставках присутні мали змогу ознайомитися з солдатським листами–трикутниками, виставкою ілюстрацій на воєнну тематику.

     
   

      Восьмикласники  Н. Єрмак, І.Ревенко, Д.Діхтяренко, М.Кравченко, А.Кротюк у військовій формі тих років, їхні ровесники М.Доленко, О.Пирожак, І.Мельниченко у віршах та інсценівках відтворили біль та героїзм радянських солдат у кровопролитній війні за рідну землю.         

      Хвилюючими були виступи ветеранів, гостей свята, які поділилися спогадами про воєнне лихоліття, розповіли про свій бойовий шлях, мужність їхніх бойових побратимів, а діти війни згадали важке воєнне дитинство, розповіли про життя міста в період фашистської окупації. Школярі вручили ветеранам квіти.

      Г.М.Кучер у своєму виступі привітала ветеранів зі святом Великої Перемоги і висловила їм щиру вдячність, вручивши подарунки. Захоплення у присутніх викликали пісні воєнних років у виконанні ансамблю «Катюша».
      Тож бажаємо всім, хто відстояв мир у тяжких кровопролитних боях, здолав фашистське нашестя, міцного здоров’я, мирного неба і висловлюємо безмежну  вдячність нащадків.
                      Бібліотекар ДБФ №2        Черниченко І.