четвер, 22 листопада 2012 р.

День Перемоги

Схилися мій травню високим могилам…

     Вечір – реквієм, присвячений 67-й річниці Великої Перемоги, відбувся в бібліотеці – філіалі №2. Його учасниками стали восьмикласники ЗОШ№14, учні 4-А, 4-Б класів цієї ж школи. Почесними гостями зустрічі були : полковник у відставці, визволитель нашого міста від фашистів Т. В.Скамський, ветеран педагогічної праці, голова ветеранської організації школи №14 М.А. Вальдман, голова всеукраїнського об’єднання «Жінки – трудівниці на захист дітей України» Р.Г. Адаменко.

 Хвилюючими були виступи запрошених гостей. З цікавістю слухали школярі розповідь  Тадеуша Володимировича про визволення Умані від фашистських загарбників, про воєнні роки, мужність бойових побратимів.


.
Діти війни згадали своє важке воєнне та післявоєнне дитинство, розповіли про життя нашого міста в період фашистської окупації.


      Восьмикласники Оля Бісик, Аня Бурлаченко, Денис Коцюруба та Іван Паламарчук у віршах відтворили біль і героїзм радянських солдат у кровопролитній війні за рідну землю. Молодші школярі привітали гостей інсценівкою на воєнну тематику.


На вечері лунали й фронтові пісні , які виконували відомі в місті аматори сцени І.І. Кузьменко та М.П.Пустильников.


                                     Бібліотекар ДБФ№2   І.Черниченко