четвер, 22 листопада 2012 р.

Українському козацтву - 520 років


Українському козацтву - 520 років


    Працівники дитячої бібліотеки №2 запросили до себе учнів 7-х класів школи №14, дітей з уманського притулку, щоб відзначити 520 річницю українського козацтва. Тим , хто ставав козаком, були притаманні кращі риси: почуття національної гідності, патріотизм, кмітливість, мужність.



    Щоб бути гідними слави українських козаків, треба знати історію українського козацтва. Книжкова виставка «Твої ровесники у часи козацтва» ознайомила дітей з книгами українських письменників про дітей, які волею долі ставали козаками.



    Де і як жили запорізькі козаки , розпорядок дня на Січі, як воювали козаки, якими були у них дисципліна і суд - про все це розповідали присутнім учні 7-Б класу ЗОШ №14: Кущик А., Драган А., Слободяник К., Лимаренко Н.,       Лапіна Л., Ружицька В., Півторак В., Насико К.



     Не обходилося козацьке життя без веселого гумору, жартів. Це яскраво було показано в інсценізаціях « Як приймали в козаки», « Козацький жарт».



     Для козаків була важлива не тільки фізична підготовка, а й розум. Без знань не можливо стати добрим козаком, бо їм дуже часто доводилось долати перешкоди, виходити зі скрутного становища в бою.



     Учасникам свята теж довелося приймати участь в інтелектуальному поєдинку, яким стала вікторина « Як жили і воювали козаки». В іграх та змаганнях « Долаємо перешкоди»,  «Наносити води ложкою» та інших діти демонстрували свою фізичну підготовку, кмітливість, доводили, що «козацькому роду нема переводу» , за що отримували призи.



         Діти отримали  не тільки позитивні емоції та чудовий настрій, а й збагатили свої знання з історії рідного народу.

                              Бібліотекар ДБф№2 Л. Панченко