пʼятницю, 5 березня 2021 р.

Мистецький круїз

 "Бронзовий родовід Шевченка"

   Тарас Григорович Шевченко — великий поет, геній українського народу. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.   Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща.

       Творчість  Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться  український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

   Генії належать людству. Та все ж кожен із них насамперед  є син свого народу, син землі, яка його народила, дала крила й снагу для високого польоту. У всьому світі знають Черкащину,  як край, де народився і похований Тарас Шевченко. Понад 300 сходинок ведуть на Тарасову гору у Каневі. Ними пройшли понад 11 мільйонів людей зі 150 країн світу, такі приблизні підрахунки.

    За кількістю пам'ятників у світі Тарас Шевченко посідає перше місце серед поетів, митців і національних героїв усіх часів і народів.   Точної інформації про кількість пам’ятників Тарасові Шевченку, на жаль, не існує: цифри називають різні – від 1300 до 2 тисяч. Близько 1300 з них установлено в Україні, 130 – за рубежем – у 38-ми країнах.

     Пропонуємо вам познайомитися з деякими з них.