середу, 3 березня 2021 р.

Літературні перлини духовності

 "Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став".

  Світова слава Т. Шевченка зростає  разом зі славою його народу. Поруч з "Кобзарем" по земній кулі крокують пам'ять, любов і шана.  Беручи  в руки святу книгу – “Кобзар” Тараса Шевченка, цю невелику  книжечку, що відкриває, як зазначав Іван Франко, перед нами новий світ поезії, вибухає, мов джерело чистої холодної води. До нього потрібно  звертатися  в хвилини радощів та смутку.         Читаючи Шевченкові вірші, бачимо, які біди спіткали поета і розуміємо, що всі негаразди пройдуть, тому що наше життя – це білі та чорні смуги. З Шевченком всі біди стають наба-гато меншими. Він є поводирем нашого  життя.   Кожен, хто хоче зберегти живу українську душу, повинен іти на пораду до великого Кобзаря, вчитися любити землю рідну, цінувати свій народ.
   Перечитуймо й перечитуймо “Кобзаря”. Черпаймо з поезії Тараса оту цілющу силу, що допоможе нам воскресити і утвердити нашу Україну такою, якою бачив її у своїх мріях Поет.Увійшовши до ньогоможливозрозуміємозвідки та всеосяжна любов до Україниїї народу та всіх чесних людей світузвідки брав він силу вистояти у боротьбі проти зла і не зломитисязвідки в бідного кріпака такий високий духовний світ і геніальний талантМожливо, це розуміння надасть і нам сили, стійкості, мудрості в щоденному подоланні труднощів і боротьбі за себе, за чистоту своєї душі.


   Ми повинні  пишатися, що ми є народ, котрий має такого славетного сина, як Тарас Шевченко. Слово Кобзаря про-буджує в душі кожного із нас родинні почуття до матері Вітчизни.

 Свою Україну любіть,

Любіть її. Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.