суботу, 17 березня 2018 р.

Літературний розшук


Тарас Шевченко.
 Його ім'я давно стало символом України. При всій повазі, ми навіть не даємо йому шансів вийти із бронзи і постати звичайною живою людиною, яка  не тільки творила, а й кохала. Які жінки ввійшли в історію завдяки тому, що стали музами Шевченка, полонили його душу, надихнули на створення шедеврів?! Їх було чимало – знакових жіночих постатей у бентежному і сповненому драматизму житті Тараса.       
        Літературну композицію, присвячену цій темі,  підготували і продемонстрували      учні 9-Б класу  ЗОШ№14.     

     Вони декламували вірші,зачитували спогади і щоденникові записи поета, в яких висвітлено образи жінок, які пробуджували в ньому світле почуття кохання. Саме воно спонукало Тараса до пошуку ідеалу жінки, коханої, дружини, підтримувало в ньому надію колись - таки позбутися самотності особистої і суспільної. 
   Виступи дітей супроводжувалися презентацією « Вони надихали Шевченка». Про перше кохання  Тараса -  дівчинку Оксану, яка була для нього промінцем   світла і лишилась ним на довгі роки, розповів відеоролик   та прозвучала пісня «Чорнії брови, карії очі».


   По закінченні присутні з цікавістю знайомились з ілюстрованою книжковою виставкою «Моя любов! Моя висока! Не відпускай мене, храни!"