четвер, 11 січня 2018 р.

Конкурс колядок та щедрівок

"Колядка - колядка для мами і татка і для всього роду на добро і згоду"
Різдвяно-новорічні свята
- найулюбленіша пора усіх українців, а особливо дітей. З нетерпінням, надіями та сподіваннями чекають на них і малі, і дорослі. І ось нарешті вони прийшли - веселі, світлі, дзвінкі, магічні.
       Споконвіку в Україні зимові свята супроводжували численні традиції, звичаї, обряди, вірування. Сьогодні, як і багато віків назад, колядки та щедрівки залишаються одними з найбільш  популярних та улюблених святкових пісень.
     Колядки та щедрівки прийнято було вважати величальними піснями, оскільки подорожуючи від хати до хати, малеча прославляла не лише свято, але й господарів хати, до якої вони завітали.

       9 січня в  нашій бібліотеці відбувся конкурс   колядок та щедрівок «Колядка  -  колядка для мами і татка і для всього роду на добро і згоду», учасниками якого стали діти дитячого садочку №30.
       Розпочалося свято вітальним словом бібліотекаря, розповіддю про християнську історію свята  в Україні, історію святкування Різдва в інших країнах Європи. 
     Бібліотекарі підготували ілюстровану книжкову  виставку "Святами дзвенить українська хата".  На ній представлені книги про святкування Різдва Христового, Щедрого вечора та Водохреща, а також видання про те, як зустрічають Новий рік у різних країнах світу.     
    Малеча  приймала найактивнішу участь у конкурсі: дарувала всім присутнім щедрівки, колядки, декламувала вірші. 
 І, як годиться,  за гарні побажання господарям отримували солодощі завдяки постійному спонсору нашої бібліотеки Корецькій А. А. 
   На закінчення свята діти мали можливість переглянути лялькову виставу « Різдвяний передзвін», яку їм подарували бібліотекарі.