понеділок, 5 грудня 2016 р.

Морально-етична бесіда


«Твори добро – даруй надію»




   Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості цього суспільства.
   Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди, і вони потребують допомоги і уваги.
    З метою формування у дітей почуття милосердя та солідарності з дітьми з обмеженими фізичними можливостями, виховання толерантного ставлення, підтримки та співчуття до інвалідів в бібліотеці  була оформлена виставка-нагадування «Від серця до серця – стежина добра»,  яка супроводжувалась морально-етичною бесідою.
   Під час бесіди діти були ознайомлені з книжками, представленими на виставці. Герої цих книг змогли вистояти в найскладніших ситуаціях не тільки тому, що розуміли: вимагати до себе жалю – це шлях в нікуди, а і завдяки тим, хто був поряд з ними, хто допомагав, підтримував. 

   3 грудня – день сильних духом людей. Такими були письменник Мігель де Сервантес, композитор Людвіг ван Бетховен, винахідник шрифту для незрячих Луї Брайль,  льотчики О.Маресьєв та  І. Драченко, письменник Вл. Титов. Вони вистояли в складних ситуаціях завдяки не тільки незламному духу, а й тим людям, які були поруч з ними.
 Згадаймо наших славних паралімпійців. Лишаються інвалідами діти, які живуть на сході країни. Підтримка для людей з обмеженими  можливостями вкрай необхідна. Не будемо забувати про це.