середу, 23 листопада 2016 р.

Буктрейлер

"Роня, дочка розбійника".

  Серед тридцяти п’яти  всесвітньо відомих книг,  створених шведською письменницею Астрід Ліндгрен,  є одна, яка зовсім не схожа  на те, що нею було написано  раніше. Це книга – «Роня, дочка розбійника» ,якій  в цьому році виповнюється 35  років.
Повість відомої шведської письменниці, двічі лауреата премії ім. Г. К. Андерсена, про хлопчика і дівчинку, батьки яких ворогують між собою. Роня живе в лісі разом із розбійницькою ватагою свого батька Матіса. Все дивовижно змінюється, коли вона зустрічає Бірка. Між підлітками зав'язується дружба і спалахують почуття. Проте на їхню долю випадають тяжкі випробування в пралісі, в якому живуть міфічні істоти — літавиці, товстогузики, поночівники.
Роня – донька розбійника. Коли батько забороняє дівчинці товаришувати з сином іншого розбійника, вона бунтує. Окрім того, вона не хоче миритися з долею, не хоче бути розбійницею та шкодити людям. Після чергового натиску батька Роня разом з другом Бірком тікає у ліс. Вона сильна і впевнена в собі, вона може про себе подбати і є вірною своєму вибору. Врешті, доля їй посміхається, і Роня мириться з батьком, не зраджуючи при цьому своїм переконанням і руйнуючи ворожнечу між місцевими розбійниками.
Пропонуємо проглянути буктрейлер, присвячений книзі. А бажаючих прочитати книгу - ласкаво просимо до бібліотеки.