четвер, 5 січня 2017 р.

Різдвяна мозаїка


"Хай Різдво у вашу хату принесе добра багато"

      5 січня у бібліотеці відбулася різдвяна мозаїка «Хай Різдво у вашу хату принесе  добра багато», учасниками якої були учні 4-А класу школи №14. 
    Щоб подарувати дітям святковий настрій, мозаїка розпочалася виставою «Пригоди у зимовому лісі». 




     Діти з цікавістю передчували наближення чудових чарівних митей перевтілення у казкових героїв, що немовби полишивши на деякий час сторінки дитячих казок, завітали до прикрашеної ялинки  з яскравою мішурою, іграшковими декораціями.



     Діти були ознайомлені  з різдв’яними святами, які починаються з 6 січня і продовжуються по 19 січня - це
           Святвечір, Василя і Водохреща. 

       Переглянувши книжкову виставку «Магія зимових свят» та з розповіді бібліотекаря, вони   дізналися про звичаї і традиції українського народу, про Святвечір, або багату кутю, що це особливо теплий, родинний вечір, коли вся сім’я разом. 
      Куті відводилося почесне місце. За святковий стіл родина сідала з появою на небі першої зірки. Хазяїн виголошував молитву, інші члени родини повторювали його слова.      Після вечері діти йшли до хрещених батьків, де їх чекали з нетерпінням і обдаровували цукерками, грішми або спеціально приготованими подарунками. 

   Святвечір відомий також такими дійствами, як колядки. Коляда - дуже веселе дійство, що відбувається або  пізно у Святвечір, або  на Різдво (7 січня).

     Діти у приємному передчутті Великого Свята співали колядки, які всі разом вивчили у бібліотеці, брали участь у різдвяних конкурсах та іграх.
Цікаво та весело пробіг час, адже у дітей не було можливості нудьгувати!