четвер, 2 липня 2015 р.

«Миру і щастя всім дітям на світі». 

«Гарна книга – справжнє свято,
Дбай про неї й бережи,
З нею радься і дружи…»




    Літо - найулюбленіша пора всіх дітей. Літо... Як багато в цьому слові "сплелось" та "відгукнулось" - відпустки, канікули, численні поїздки, враження, зустрічі.


   Останніми роками бібліотеки стали місцем, де можна цікаво, корисно, а головне - весело провести свій літній відпочинок. І не обов’язково з табором відпочинку, але й просто завітавши з друзями до бібліотеки. Не стала винятком і наша бібліотека.


   Так з 4 по 19 червня  ми радо приймали  у себе пришкільні табори під назвою «У книг немає канікул». 
   Мета заходів була направлена на організацію відпочинку та проведення змістовного дозвілля читачів-дітей у період літніх канікул,підвищенню читацької активності користувачів,створення дружнього, комфортного простору для дитини, а також території для гри, фантазії, творчості, виховання у дітей творчого мислення та створення умов для розвитку їх природних здібностей а також залученню до бібліотеки нових користувачів, які приїздять на відпочинок, у гості до рідних або залишаються у місті.


    Програма «Літні канікули в бібліотеці» включала низку різноманітних захоплюючих заходів.






   Весело та радісно відзначили Міжнародний День захисту дітей, взявши участь у розважально-ігровій програмі «Миру і щастя всім дітям на світі». 


   З цікавістю дивилися наші відвідувачі лялькову виставу «Кіт Васько -  підкорювач лісу». 


   Діти дізналися про життя різних казкових героїв, навчилися відрізняти добро від зла, розвивали кмітливість, спостережливість, дружнє ставлення один до одного. Юні казкарики ознайомилися з новинками літератури .
  









  
    З  нагоди святкування Дня Конституції України та дня Молоді наша бібліотека організувала   фут-квест «Молодь за мир». 



    Останнім часом особливої популярності серед молоді набуває активний і рухливий відпочинок. Дедалі частіше зустрічаються новомодні слова –  авто-квест, стріт воркаут, паркур, фріранг та інші. Не відставати від сучасних тенденцій вирішила і наша  бібліотека яка організувала і провела  27 червня фут-квест для читачів нашої бібліотеки...


   Дозвілля дітей  є досить важливим напрямом у нашій роботі. Ми  завжди підтримували  активний відпочинок, який неодмінно пов'язаний з рухом, енергією, емоціями, спілкуванням з природою та  командною згуртованістю. 




Фут-квест став лише початком запланованих заходів для нашої малечі. 
    Бібліотекарі підготували для читачів дивовижні подорожі в море цікавих книг і яскравих журналів, захоплюючі настільні та розвиваючі комп'ютерні ігри! А ще тут, у бібліотеці, діти знаходять друзів, однодумців, цікавих співрозмовників, з якими цікаво читати, грати, розгадувати ребуси, загадки, малювати, творити – розважатися!


   Літо попереду і багато цікавого у бібліотеці теж :
віртуальні подорожі, інтелектуальні квести, інформаційні огляди, розвиваючі ігри, вікторини, театралізоване караоке, екскурсії бібліотекою, майстер-класи, літературні огляди, літературно-мистецькі вечори, краєзнавчі турніри, тренінги, перегляди пізнавальних фільмів, Інтернет-уроки.


         Наші двері завжди відкриті для Вас!!!