понеділок, 19 січня 2015 р.

Літературно - мистецький вечір.


"Я для тебе горів, український народе !"



Я хочу буть несамовитим,
Я хочу в полум'ї згоріть,
Щоб не жаліти за прожитим,
Димком не світі не чадіть.


   Ці слова належать В. Симоненку. Людині, поету, все життя якого проходило під гаслом "Я для тебе горів, український народе". 



   Під такою назвою в бібліотеці був проведений літературно - мистецький вечір, учасниками якого стали учні  8 - А та 8 - Б класів ЗОШ №14.




  Ведучі свята розповіли присутнім про життя і творчість патріота, великого поборника правди, борця за рідну Україну, поета - земляка Василя Симоненка. 




  На фоні звучання відомих віршів "Ти знаєш, що ти - людина", "Світ який - мереживо казкове! " демонструвалися фото-, відеоматеріали, поєднані з наочністю щодо популяризації творчості Василя Симоненка в нашій бібліотеці.


  Його поезія актуальна і в наш час. 

Саме про це поділилися в своїх розповідях та прочитали його вірші учні.





  "Лебеді материнства" - твір, який став улюбленою піснею українського народу, його естетичним і громадянським гімном, символом матері в народному уявленні, образ якої завжди порівнюється з Батьківщиною та образу лебедів, які завжди асоціюються з вірністю, пов'язуючи їх з материнством та надаючи їм символізуючого узагальнення. Ця пісня - дорога у людське безсмертя, де буде звучати Симоненків заповіт:


Можна все на світі вибирати, сину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину.


  Тож візьмімо з собою на життєві дороги полум'яні і величні поетові слова і несімо гордо прапор Пам'яті про Василя Симоненка в рідній його Україні.