середу, 12 листопада 2014 р.





                     Літературний нон-стоп 


"Жива криничка поезії"

Інна Кульська народилася 11листопада 1909р. в Петербурзі. Дитинство Інни пройшло в Україні, серед ліричної природи Вінничини. Навчалася Інна Костівна в театральному інституті ім. Лисенка та в Київському університеті. Деякий час працювала викладачем літератури, була на редакційній роботі, зокрема відповідальним секретарем газети "Уманська зоря". В роки Великої Вітчизняної війни брала активну участь у партизанському русі на Київщині та Черкащині. З 1943 року була членом підпільної групи А.П.Сомова в Умані. Друкувала німецькою мовою перепустки для підпільників, розмножувала важливу інформацію, писала агітаційні та сатиричні вірші. За своє життя Інна Кульська написала 20 п'єс. Але головним її покликанням стала поезія, пісня. Велика кількість книг написана поетесою для дітей. Впродовж багатьох років письменниця знаходила дорогу до запитів і розуму дітей, знаходила для них дорогоцінні скарби слова, які так влучно, доступно передають своєрідність дитячого світу і душі народної.  



З нагоди 105-ї річниці від дня народження української письменниці Інни Кульської в бібліотеці відбулася зустріч учнів 6-А та 6-В кл. ЗОШ №14 з науковим співробітником Уманського краєзнавчого музею, членом літературного об`єднання "Літо" Міновою Іриною Олександрівною, яка багато цікавого розповіла дітям про письменників, чиї імена пов'язані з нашим містом, про творчість Інни Кульської, прочитала її вірш "Де найкраще місце на землі".




 Діти переглянули презентацію про життя і творчість письменниці.


.

 Інна Кульська добре розуміла казковий світ дітвори. Вміла цікаво, поетично, талановито розмовляти з дітьми. Про це свідчать виступи дітей, які приймали участь у конкурсі "Парад талантів".











 Всі виступаючі подарували присутнім у залі гарний настрій та добру посмішку,  а переможці конкурсу були нагороджені грамотами.








Творчість Інни Кульської відкриває дітям світ як радість, як щиру усмішку, як працю і захоплення.     

     

Тому ми щиро запрошуємо вас відвідати нашу бібліотеку, познайомитися з творчістю І. Кульської. Сподіваємось, що її вірші не залишать вас байдужими, принесуть насолоду, задоволення та змусять не тільки посміхнутися, а і замислитися над питанням: "Що таке добре і що таке погане?". Чекаємо на вас у нашій бібліотеці.