пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Бібліокарусель


"А мудра книжка завжди поруч з нами"


Що таке літо?!
Це багато сонця!
Це щасливі діти!
Це море, поле, ліс!
І тисячі чудес!
Це чарівні квіти в лузі.
І широке коло друзів?
Це мандрівка і походи.
І в книжковий світ дороги!
З радістю чекаєм Вас-
Літні читання у нас!

   Ось і настало, прийшло, завітало, прилинуло - прилетіло на теплих крилах вітрів і ласкавих променях літо - літечко.
  Саме в цей літній період  наша бібліотека працює в посиленому режимі, тому що відвідувачів стає дедалі більше і більше. І не дивно, адже останніми роками бібліотеки стали місцем, де можна весело, цікаво, а головне – корисно провести своє дозвілля і літній відпочинок.



    Цікаво і різноманітно розпочалися літні канікули .  З першого дня початку роботи пришкільних оздоровчих таборів в гості до «вірного друга» - бібліотеки щодня поспішають групи дітей. Разом ми розпочали подорож «В літні пригоди – з бібліотекою». 



   Весело, цікаво та, як завжди, із користю ми мандруємо сторінками книжок, дитячих журналів, приймаємо участь у вікторинах та конкурсах, іграх, розвагах, як в стінах бібліотеки, так і на свіжому повітрі, на бібліомайданчику.



   
  Біля приміщення бібліотеки проводилися хвилини вільного читання, поетичні хвилинки,  бібліотекарі розповсюджували серед дітей пам’ятки, бібліографічні закладки, буклети про послуги дитячої бібліотеки.






   Поспішають до бібліотеки і найменші. Такі зустрічі носять ознайомчий характер: з бібліотекою, працівниками, можливостями сучасної бібліотеки. Ми розповідаємо малечі  про книги - великі і малі, проводимо уроки правильного відношення до книги. Знайомимось, спілкуємось, проводимо цікаві заходи з веселими іграми, забавами, пригодами та … книжковими дивами.


    Цікавим доповненням до екскурсій стала дуже захоплююча і повчальна лялькова вистава   «Поросятко Чок». Казка зацікавила глядачів , вони співпереживали із героями вистави, сміялися,  хвилювалися і бурхливо реагували на захоплюючі епізоди. Діти разом з героями навчалися , як потрібно себе вести, коли нема батьків вдома, допомагати друзям, які потрапили у біду, бути слухняними, ввічливими.





Любі дітки! Літо тільки починається. Тож на канікулах сумувати ніколи - приходьте до бібліотеки за втіхою! У нашій бібліотеці завжди весело, затишно, комфортно та прохолодно.
  
Тож запрошуємо  всіх до нас!!!
 До зустрічі!!!