пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Свято гумору


«Смійтесь  з  нами,  смійтесь  на  здоров'я»

     У скарбниці української народної гумористики міститься невичерпне джерело жартів. Це анекдоти, жартівливі пісні, усмішки, веселі казки, дотепні історії. Та хіба все перелічиш! У сміху, як у сонця, - тисячі променів і промінчиків.

    Все це розмаїття гумору побачили учасники свята «Смійтесь з нами, смійтесь на здоров’я я», на яке були запрошені учні 6 - А кл. (кл. керівник Ярова О.) та 8 - В кл. (кл. керівник Панченко Н.)

    «Поверніться до свого сусіда, усміхніться йому з любов ю і скажіть: «Ти сьогодні маєш чудовий вигляд.» І неодмінно почуєш у відповідь: «О, ти теж виглядаєш просто неперевершено», - з такими словами на початку свята звернулась до присутніх завідуюча бібліотеки – філії для дітей №2, де проходив захід, Кравченко Г. Це дійсно так, а для того, щоб зберегти цю красу, смійтеся на здоров 'я.

    Адже саме сміх урятував людство від загибелі. Сміявся Езоп, сміявся Сервантес, сміявся О. Вишня. А хіба не сміявся віками наш народ, не співав веселих пісень, не розказував дотепних анекдотів, не нищив Шевченковою сатирою світове зло.

    Вірші П. Глазового, хвилинки - веселинки, жарти зі шкільного життя, інсценівка за п'єсою М. Старицького «За двома зайцями»,  діючими особами якої були Проня Прокопівна (Прус К.),   Голохвастов (Дворовий В.),  Химка (Поштарук В), над  якими не тільки від душі сміялись, а й від щирого серця співчували - такою була перша частина заходу.

    В конкурсі «Майстри гумору», де треба було назвати якомога більше літературних творів жартівливого змісту, дітям допомогла книжкова виставка «Великі пересмішники», яка була розгорнута в читальній залі, де проходив захід. Переможцем конкурсу став Джемесюк Я.  В «Конкурсі хвальків» треба було не тільки протриматись в образі Несміяни довше свого супротивника, розхвалюючи свою красу, а й пригадати, хто з літературних героїв вдивлявся у люстерко, милуючись своєю красою, назвати твір та його автора. В цьому конкурсі перемогли і  сміливість хлопців, які одягли намиста і хустинки, і гумор, з яким вони це робили. А приймали участь в цьому конкурсі Бобер А. та Кшевіцький В.

    Гумор притаманний будь-якому віку. Це переконливо довели учасники ансамблю вчителів ветеранів праці «Ластівка»(худ. Керівники Поцілуйко О. та Плаксюк І.) В їх виконанні звучали чудові пісні, гуморески, побажання  всього найкращого всім присутнім.

    Тарасюк М. прочитала свій власний вірш. Пшенична Л. та Бородинська Н. декламували вірші Бойка Г., інших поетів - гумористів. Виступ ансамблю «Ластівка» сприймався з великим задоволенням.

    Свято було насиченим та цікавим. Нехай усмішка ніколи не сходить з ваших облич!
                                            Бібліотекар ДБф№2     Л. Панченко